Vyhledej
Královédvorsko > Sport

Královédvorští gladiátoři přivezli bronzovou medaili z Mistrovství České republiky v OCR

Redakce / 12.05.2022
Od pátku do neděle se v Lanškrouně konalo Mistrovství České republiky v překážkovém sportu (OCR - Obstacle course racing). Královédvorští bojovníci vybojovali bronzovou medaili a řadu dalších krásných umístění a hlavně hodně silných zážitků, díky kterým už pro ně nebude nikdy nic nepřekonatelné!

FOTOGALERIE - Královédvorští gladiátoři přivezli bronzovou medaili z Mistrovství republiky OCR

Do Lanškrouna většina královédvorské party vyrazila už v pátek ve 12 hodin, protože 3 naši závodníci už jsou juniory a nastoupili v kategorii 14-16 let. Nebyl to už tedy dětský závod, ale plnohodnotná dospělácká trať. A to byla nejen pro naše závoďáky opravdu těžká zkouška.
Doposud všichni absolvovali nejčastěji Gladiátor race KIDS závod, který rozhodně není lehký, ale přesto je uzpůsoben dětem lehčími překážkami, jejich menšími rozměry, upravenými pravidly. A hlavně - když nezvládne závodník překážku v běžných závodech, tak absolvuje tzv handicap, což jsou angličáky, dřepy, či malý běžecký okruh. Zde na Mistrovství republiky však již závodníci absolvovali dospěláckou trať doslova napěchovanou náročnými překážkami. Když se zde komukoliv nepodaří překážku překonat, tak přijde o jeden takzvaných Jokerů, což jsou pásky na ruce. Pokud nepřekoná více překážek, tak ztratí všechny řemínky a vypadává z pořadí. 

Naši závodníci na 3km trati

Z našich závodníků si nejlépe vedl Tomáš Erban, který se dlouho pohyboval mezi 7 a desátým místem. Bohužel některé překážky byly prozatím mimo jeho síly a do cíle dorazil smutný bez řemínků. Pro Terezku Grusovou a Anežku Piklovou bylo už při prohlížení trati jasné, že překážky jsou mimo jejich (a nejen jejich) schopnosti a proto se už do závodu vydaly jako na ten nejnáročnější možný trénink. Dlouho se jim dařilo své náramky hájit. Když však přišly i o poslední, nevzdaly to a celý závod dokončily se ctí! Jak se později ukázalo, tak závod byl natolik náročný, že jej nedokončilo ani 11 borců v elitní mužské kategorii a v kategorii 14 - 16 jej dokončili pouze 2 dívky a 5 kluků! Jsem však přesvědčen, že Tomáš Erban bude díky své tréninkové poctivosti v atletice i gymnastice v příštím roce určitě bojovat o medaile. U Anežky s Terkou záleží na nich, zda se do tréninku opřou naplno.

Oficiální video 3km závodu! Naše dresy jsou vidět hned na začátku:

Starší děti na trati 2,2 km a třetí místo!


V sobotu odpoledne pak byly závody dětí - nejdříve kategorie 10 - 13 let závodila na trati 2,2 km s menším množství překážek. I zde však byly opravdu velmi náročné překážky, kde řada dětí přicházela o své Jokery a závod dokončily mimo pořadí.
V tomto závodě Anežka Holanová obhájila podiové umístění z loňského roku a po loňském mistrovském titulu letos vybojovala třetí místo. Byla však trochu smutná, protože všechna děvčata na stupních vítězů skončila v rozmezí 10 vteřin, což je v tomto závodě nic. Ema Erbanová skončila na 10 místě, Matěj Holan dvanáctý, Adélka Rozinková třináctá. 

Velký příběh velkých bojovníků!

Obrovské a obdivuhodné nasazení prokázali i Anička Lašová a Jonáš Dušek, kteří se oba s posledním náramkem na ruce zasekli jedné z překážek před cílem na stadionu a oba dva se rozhodli za žádnou cenu náramek nevydají! Překážky oba zkoušeli znovu a znovu. Anička 2x došla až na samotný konec, ale nepodařilo se jí ťuknout do závěrečného bodu. Musela se tedy znovu a znovu vracet a bojovat. To stejné na jiné překážce Jonáš. Oba bojovali jako lvi a od soboty 7. května už vědí, že v životě dokáží všechno, co si umanou! Aničky snažení bohužel ukončil opravdu velký stržený puchýř v dlani. Jonášovi se překážku nakonec překonat podařilo a prý byl snad jeden jediný v celém závodě a skončil na 17. místě.

Nejmenší děti 

Po skončení závodu velkých dětí na trať nastoupili ti nejmenší! Zde jsme měli 2 želízka v ohni a to nezdolná a neunavitelná děvčata Ema Hažvová a Amálka Martinková. Trať pro malé děti už byla dělaná hlavně tak, aby děti bavila a aby u OCR sportu vydržely. Přesto si i malé děti sáhly hluboko do rezerv svých fyzických sil za což si zaslouží uznání.

Naše děti jako dobrovolníci

Nutno ještě dodat, že celé páteční odpoledne a sobotní dopoledne všechny naše větší děti pracovaly také jako dobrovolníci na překážkách a hlídaly jejich korektní překonávání a povzbuzovaly závodníky. Odměnou za tuto práci jim bylo startovné zdarma. I to byla velká zkušenost, díky které budou děti tolerantnější k občasným chybám dobrovolníkům na jiných závodech. 

Jan Holan



Související články
Královédvorská gladiátorská parta roste, má krásné nové dresy a k tomu i titul Mistryně republiky
Ve Dvoře Králové nad Labem se letos zrodila veleúspěšná parta Gladiátorských závodníků
Dvěma zlatými a dvěma stříbrnými medailemi zahájili novou sezonu královédvorští gladiátoři
Nový sportovní oddíl ve Dvoře Králové nad Labem OCR - překážkové sporty
Ve středu 6. září je den otevřených dveří v OCR areně. Přijďte si z dětmi zkusit, zda by je bavil překážkový sport
Vaše komentáře

Přečteno 422x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT
18.04.2024 13:00 - 18.04.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo