Vyhledej
Královédvorsko > Vzdělávání > střední školy

Den otevřených dveří na Gymnáziu ve Dvoře Králové (středa 12. ledna 2022)

Redakce / 6.01.2022, Dvůr Králové nad Labem, gymnazium.kralovedvorsko.cz
Poslední ze série akcí pro veřejnost Odpoledne otevřených dveří se bude konat ve středu 12. ledna 2022 od 15 do 18 hodin. Ve většině prostor školy budou k dispozici ukázky činností spojených s výukou ve škole, přítomní vyučující vždy podají zájemcům potřebné informace k jednotlivým vyučovaným předmětům.
Během odpoledne proběhne od 16:15 v aule ve 2. poschodí schůzka s vedením školy o možnostech studia na naší škole doplněná podrobnějšími informacemi vztahujícími se k přijímacímu řízení.

Pro všechny účastníky akce platí protiepidemická pravidla stanovená pro školská zařízení, tj. zejména povinnost aktivního používání ochrany úst a nosu ve všech prostorách školy, udržování odstupu od ostatních účastníků akce a dodržování všech dalších zásad osobní hygieny zabraňujících šíření nemoci COVID-19. Osobám s příznaky jakéhokoli respiračního onemocnění není vstup na akci povolen.

V rámci dne otevřených dveří bude také promítán film z programu Jeden svět, a to od 16:20 v učebně 203. Film si vybrali hlasující na školním Instagramu a jmenuje se Příběh cesty kolem světa. Popisuje, jak Gwen a Patrick nastopovali přes 50 000 kilometrů z Německa přes celý svět.

A proč studovat na Gymnáziu ve Dvoře Králové?
Svoje zkušenosti vám ve videu sdělí absolventi, příklady z aktuální prosincové výuky přinášíme níže.


PROSINEC 2021

Úniková hra při výuce

Prezenční únikovou hru do hodin fyziky připravili učitelé na téma Archimedes. 
"Od jeho objevů po jeho samotného, ale skvělé je, jak si naši učitelé vyhráli se zadáním. Úkoly se sice týkaly tématu, ale byly spíše vynalézavé než matematické a u každého byl nějaký příběh, který má s Archimedem spojitost. Kupříkladu se mi hrozně líbil úkol s laserovým paprskem, který jsme měli odrážet od zrcadel k určitému cíli.
Při jednotlivých úkolech se na nás vždy přišli učitelé podívat a snažili se pochopit, jak co myslíme, aby nám popřípadě mohli pomoct. Často jsme se nad danou situací zasmáli, protože jsme byli s učitelem na jiném toku myšlenek. Ale aby bylo jasno, hlavní důvod, proč se vždycky ráda hry zúčastním, je, že nikdy nevíte, do jakých situací se dostanete. Nejde ani tak o to, co je vám zadáno, ale jak s tím naložíte. Ani učitelé často netuší, jak můžete při jednotlivém úkolu přemýšlet a co se může stát. Úniková hra proto neskutečně sbližuje naše učitele s námi žáky, protože najednou máme i jiné zážitky než ty školní. A často ty zážitky stojí za to." Natálie Paříková, 3.C

Do školy s úsměvem

Zpestřením byl v prosinci i tématicky týden, kdy každý den osvěžil prostředí školy nápad týkající se oblečení. Nahodilí návštěvníci školy tak mohli průběžně na chodbách potkávat žáky nejen s různými pokrývkami hlavy, ale i v typicky vánočním oblečení nebo ve stylu Black and White.

Mimoškolní aktivity

V rámci mimoškolních aktivit se žáci seznámili více s virtuální realitou, a to díky brýlím Oculus Quest 2 a aplikaci First steps, která je naučí veškeré ovládání a pohyb ve virtuálním světě. Žáci se poměrně rychle a bez větších problémů zorientovali, jak s brýlemi pracovat. Poté navštívili Mezinárodní vesmírnou stanici ISS, kterou prozkoumali jak zevnitř, tak i z vesmíru.
Postupně plánujeme začlenit virtuální realitu do výuky některých předmětů.

Minutové video :-)

Další články Gymnázium Dvůr Králové

Související články
Na slavnostní recepci DofE v zahradách Senátu byli i žáci dvorského gymnázia
Žáci dvorského gymnázia postoupili do celostátního kola soutěže Europa Secura
Úspěch královédvorských gymnazistů v národním kole soutěže YPEF
Na gymnáziu ve Dvoře Králové se žáci učili debatovat, kriticky myslet a porozumět médiím. Podívejte se na video
Vaše komentáře

Přečteno 267x