Vyhledej
Královédvorsko > Vzdělávání > základní školy > ZŠ Strž

Naplňování cílů Erasmus+ na základní škole Strž ve školním roce 2023–2024

Redakce, / 15.03.2024, Dvůr Králové nad Labem, zsstrz.kralovedvorsko.cz
Program Erasmus + není jen nudným balíčkem papírů a pravidel – je to brána do světa objevů a učení se nových věcí! V současné době probíhá studentská výměna v Dánsku.

FOTOGALERIE - Naplňování cílů Erasmus+ na základní škole Strž ve školním roce 2023–2024.



Přestěhování se na chvíli do Dánska je jako skočit do nového světa, plného překvapení a dobrodružství! Studenti mohou zažít život mimo svou komfortní zónu, a navíc se učit nový jazyk. Ale pozor, není to jen o učení v lavici! Žáci mohou poznávat dánskou kulturu, nové kamarády a ochutnat místní speciality. Když se vrátí domů, budou mít nejen nové zážitky, ale také obohacené jazykové dovednosti!
Spolužáci se těší na sdílení jejich dojmů, zážitků a zkušeností, s kterými se potkali na výměnném pobytu. 

A co nás čeká do konce června? 
Pokračovaní slovenského job shadovingu. Žáci 2. třídy jedou navštívit tuto školu a poprvé tak uslyší jiný než svůj mateřský jazyk. Budou plnit úkoly trochu jinak než při běžné výuce. Spolužáci pro ně nejsou zcela neznámí, vyměňovali si mezi s sebou různé úkoly, příklady a hádanky. Slovenská škola je zaměřená na aktivní, nadané a mimořádně nadané žáky. A naše škola? Jsme běžnou základní školou, ale snažíme se hledat cesty a způsoby, jak tyto žáky podporovat a rozvíjet v jejich zájmech. 

V květnu navštíví naši školu žáci z Bulharska a učitelé ze Španělska. A jak jinak? Poznání regionálních kulturních památek, historii, trochu kulinářství a vše zpracované formou projektů žáků.
Metodické kurzy o využití umělé inteligence.

Závěrečnou částí naplňování cílů je kurz v oblasti umělé inteligence. Účastníci se dozví o nových technologiích, jako je umělá inteligence, a jak je mohou použít ve výuce.
Účast v programu Erasmus+ pomáhá škole, učitelům a žákům objevovat nové světy, možnosti výuky, kamarády a připravovat se trochu jinak na další školní rok. Objevujeme svět vzdělání jako nikdy předtím! Bon voyage!

Program je spoufinancován Evropskou unií.

Další články ZŠ Strž

 
Vaše komentáře

Přečteno 79x
 
Kontakt



Základní škola Strž Dvůr Králové n. L.

E. Krásnohorské 2919
544 01 Dvůr Králové nad Labem

Tel.: 499 321 042
E-mail: zsstrz@zsstrz.cz
Web: www.zsstrz.cz

ID Datové schránky:
q9bdy2g


 

04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Kalendář akcí